Pojedinačne oklade - Ovako funkcioniraju

Nina Gambino
Povjerenje i transparentnost

Naš urednički tim radi transparentno. U tekstovima mogu postojati affiliate poveznice prema kladionicama. To ni na koji način ne utječe na nepristranost i objektivnost tekstova.

Pojedinačne oklade su srž sportskog klađenja i ujedno su najstarija vrsta klađenje. Kombinirane i sistemske oklade te klađenje uživo spadaju u novije opcije koje su nastale kasnije.

U ovom tekstu uvest ću vas u svijet pojedinačnih, singl, oklada i dati vam informacije potrebne za uspješnije klađenje.


bet365
Uvjeti važeći. 18+

bet365

4.85

4.85/5
Bet365, vrhunska sportska platforma s preko 35 sportova, uživo prijenosima i izvrsnim aplikacijama za Android i iOS.100% do 25€Preuzmi bonusbet365 test
Bonus uvjeti

Najvažnije o pojedinačnim okladama:

 • Pojedinačne oklade predstavljaju okladu na samo jednu tipu
 • Posebno su popularne među početnicima zbog jednostavnosti
 • Pojedinačne oklade nude vam veće šanse za dobitak
 • Pojedinačne oklade dostupne su kod svih regionalnih i stranih kladionica
 • One su vrlo dobra podloga za posebne strategije klađenja

Što su pojedinačne oklade?

Pojedinačna oklada je oklada na samo jednu tipu, bez obzira radi li se o okladi na ishod sportskog događaja ili neku od posebnih opcija klađenja. Za razliku od kombiniranih ili sistemskih oklada, uspjeh pojedinačne oklade ovisi o ishodu samo jedne odigrane tipe.

Kako funkcioniraju pojedinačne oklade?

Kako sam već rekao, pojedinačne oklade funkcioniraju tako što se kladite na ishod samo jedne vrste klađenja. Ne mora to uvijek biti pobjeda/ poraz neke ekipe. Pojedinačna oklada se može odigrati i na posebne vrste klađenja, kao što je broj golova, hendikep, točan rezultat, dvostruka šansa, zbrojevi kartona i kornera…

Primjeri pojedinačnih oklada

 • Nogomet: Klađenje na pobjednika utakmice, zbroj golova, oba tima daju gol, točan rezultat…
 • Tenis: Klađenje na pobjednika meča, zbroj gemova ili setova, hendikep…
 • Hokej: Oklada na ukupnog pobjednika, zbroj golova, ishod prve trećine, hendikep…

Oklade sa 2 i 3 moguća ishoda

Okade sa 2 moguća ishoda ili „2-Way“ oklade, predstavljaju one vrste oklada gdje postoje samo dvije mogućnosti. Analogno tome, „3-Way“ oklade su one sa tri moguća ishoda, odnosno one oklade kod kojih je moguć i neriješeni rezultat.

Najbolji primjer „2-Way“ oklade je tenis, gdje nije moguć neriješen rezultat meča, dok je za „3-Way“ oklade primjer nogomet u kojem utakmica može završiti i neriješeno.

Klađenje na pojedinačne oklade: Na što treba obratiti pozornost?

Općenito, kod svake vrste klađenja potrebno je obratiti pozornost na nekoliko stvari. Dakle, postoje smjernice kojih se treba pridržavati kako bi klađenje u konačnici bilo što uspješnije i profitabilnije.

Donosite informirane odluke: Temeljito istraživanje i analiza timova ili pojedinačnih igrača vrlo su važni za donošenje razumnih oklada temeljenih na informacijama.

Usporedba kvota: Isplati se istražiti i usporediti tečajeve kako biste pronašli najbolju vrijednost za svoju okladu. Ovo je posebno važno kod pojedinačnih oklada. Na prvi pogled, čini se kao zamoran posao, ali je krajnji rezultat vrlo profitabilan, jer postoje velike razlike u kvotama.

Odabir kladionice: Još jedan bitan detalj koji je u direktnoj vezi sa prethodnom stavkom. Dobro je istražiti koje kladionice nude najbolju vrijednost za određenu vrstu klađenja. Ako se kladite na pojedinačne oklade, nijedna kladionica nema najbolju vrijednost kvote za svaku utakmicu. Zato je kod pojedinačnih oklada iznimno važno imati račun kod više kladionica.

Upravljanje budžetom za klađenje: Postavite fiksni iznos budžeta za klađenje kako biste dugoročno ostali u igri. Savjet, nemojte se kladiti sa više od 5% budžeta u jednoj okladi.

Strategija pojedinačnih oklada

Učinkovita strategija ključna je u pojedinačnom klađenju. Kako biste dugoročno povećali svoje šanse za dobitak, evo nekoliko savjeta koji bi vam mogli biti od pomoći.

Klađenje na vrijednost

Prepoznajte oklade u kojima ponuđeni izgledi podcjenjuju realne šanse za pobjedu. Da biste to bili u stanju potrebno je da vrlo dobro poznajete sport na koji se kladite i sama tržišta klađenja. Klađenje na vrijednost ne znači ništa drugo nego pronaći oklade u kojima su ponuđene kvote nerealno postavljene i nisu u skladu sa vjerojatnoćom da se određeni ishod i dogodi.

Primjer: Kladite se na teniski meč između Federera i Nadala na Wimbledonu. Ako je Nadal u prethodnom dijelu sezone bio uspješniji i bolje rangiran igrač, kladionice će vrlo vjerojatno ponuditi manju kvotu na Nadala i smatrati ga favoritom. Međutim, ako ste poznavalac teniskih prilika i znate da je Federer posebno dobar na travi i rekorder Wimbledona po broju osvojenih titula, onda se nemojte kladiti na favorita i manju kvotu koju ima Nadal. Tada su vrijednosti očito pogrešno postavljene i isplati se postaviti okladu na pobjedu Federera.

Usredotočite se na određene sportove i vrste oklada

Sportska ponuda u kladionica je svakim danom sve veća. Nemoguće je poznavati svaki sport i sve lige. Zbog toga je potrebno fokusirati se samo na one lige i sportove koje dobro poznajete. Vremenom, vaše poznavanje i opće znanje će sve više rasti pa će uspjeh u klađenju biti veći.

Dosta kladionica sklona je kopiranju kvota jedni od drugih. Nemaju svoj istraživački tim i iz toga razloga ne poznaju dovoljno lokalne lige. U tome leži vaša prednost u odnosu na kladionicu.

Disciplina i strpljenje

Dugoročan uspjeh može se postići samo uz dobru disciplinu i mnogo strpljenja. Držite se svoje strategije i izbjegavajte impulzivne reakcije. Doći će loša serija koja će vezati nekoliko gubitnik oklada. Nemojte pokušavati da ishitrenim okladama vratite svoje izgubljene oklade.

Potrebno je da malo sačekate, analizirate događaje i prepoznate grešku ukoliko postoji.

Pojedinačne oklade su dugoročan proces ka ostvarivanju profita.

Prednosti i nedostatci pojedinačnih oklada

Svaka vrsta klađenja ima svoje prednosti i mane. Ovdje lako možete prepoznati da li su pojedinačne oklade za vas zanimljiva tema.

Prednosti pojedinačnih oklada

 • Jednostavnost: Idealno za početnike jer je potrebno postaviti samo jednu okladu
 • Kontrola: Bolja i jednostavnija kontrola nad rizicima i troškovima
 • Fleksibilnost: Omogućuje specifične oklade na razne događaje
 • Bolje usporedbe kvota: Lakše je pronaći bolje kvote
 • Upravljanje rizikom: Omogućava učinkovitije upravljanje proračunom za klađenje

Nedostatci pojedinačnih oklada

 • Manji dobitci: U usporedbi sa kombiniranim i sistemskim okladama dobitci su manji
 • Veći rizik u slučaju pogrešne procjene: Pogrešna procjena izravno dovodi do gubitka uloga
 • Vrijeme za analizu: Donošenje prave odluke zahtjeva mnogo vremena za analize
 • Subjektivne odluke: Veliki rizik od postavljanja navijačkih oklada bez valjanih argumenata
 • Dinamika tržišta: Kvote se vrlo brzo mijenjaju što zahtjeva brze reakcije i fleksibilnost

Pojedinačne oklade VS kombinirane oklade

Pojedinačne i kombinirane oklade značajno se razlikuju po svojoj strukturi i samoj strategiji. Pojedinačne oklade fokusirane su na jedan događaj i jedni tipu. To omogućuje izravan i jasan pristup. Uspjeh i eventualni dobitak ovise o ishodu samo jedne tipe. Odabir jedne tipe značajno smanjuje rizik, a povećava šanse za uspjehom. Pojedinačne oklade pogodne su za igrače koji razmišljaju dugoročno i maju konzervativniji pristup.

Kombinirane oklade sadrže nekoliko pojedinačnih tipa u jednoj okladi. Iz toga razloga, eventualni dobitak mnogo je veći jer se kvote pojedinačnih tipa množe. Međutim, rizik je znatno veći jer je potrebno pogoditi sve odigrane tipe. S kombiniranim okladama sigurno možete ostvariti veći dobitak, ali dugoročno je teško biti u plusu.

Dakle, ako želite pogoditi velike cifre birajte kombinirane oklade. Suprotno tome, ako ste igrač na duge staza i želite male, ali kontinuirane dobitke, birajte pojedinačne oklade.

Najbolje tri kladionice za pojedinačno klađenje:

 1. Bet365 – Ovisno o sportu i vrsti oklade, Payout od 93% do 97,2%
 2. Mozzart – Dobre vrijednosni kvota na favorite, Payout od 93% do 95,5%
 3. Germania – Uvećane kvote na favoritima sa prosječnim Payout-om od 92,8% do 96%

Zaključak

Pojedinačne oklade su lakša opcija klađenje od komentiranih ili sistemskih oklada. Ova vrsta klađenja popularna je kod početnika i profesionalaca. Jednostavna je za razumijevanje sa relativno visokim izgledima za dobit.

Za uspješnije klađenje potrebno je dobro istraživanje timova i opcije na koju se kladite. Izbjegavajte emocionalne i navijačke oklade te imajte dovoljno strpljenja i discipline. Da li ćete odabrati kombinirane ili pojedinačne oklade prvenstveno ovisi o vašim afinitetima i poznavanjima koncepta klađenja i samog sporta.

FAQ Pojedinačne oklade

FAQ

Da li su moguće pojedinačne oklade u svim kladionicama?

Da! Sve kladionice dopuštaju postavljenje pojedinačnih oklada.

Što je pojedinačna oklada?

Pojedinačna oklada je oklada na samo jednu tipu, bez obzira radi li se o okladi na pobjednika ili specijalnoj vrsti oklade.

Po čamu se razlikuju pojedinačne i kombinirane oklade?

Pojedinačne oklade se odnosi na jedan događaj i jednu tipu, dok kombinirane oklade imaju više tipa na jednom tiketu.

Na koje sportove mogu igrati pojedinačne oklade?

Pojedinačne oklade moguće je igrati u svim sportovima.

Mogu li postaviti pojedinačnu okladu uživo?

Da, Sve kladioce dopuštaju klađenje uživo sa pojedinačnim okladama.