Šta su kombinirane oklade?

Nina Gambino
Povjerenje i transparentnost

Naš urednički tim radi transparentno. U tekstovima mogu postojati affiliate poveznice prema kladionicama. To ni na koji način ne utječe na nepristranost i objektivnost tekstova.

Kombinirane oklade su najpopularnija vrsta klađenja na ovim prostorima. Razlog za to je uzbuđenje klađenja koje donosi potencijalno velike dobitke. Ova vrsta klađenja nije jednostavna koliko se to na prvi pogled čini, jer uz moguće velike dobitke dolazi i znatno veći rizik.


Germania
Uvjeti važeći. 18+

Germania

4.70

4.70/5
Uz Germania kladionicu, očekuje vas 380 opcija klađenja na nogomet, 40 atraktivnih promotivnih akcija i 14 metoda plaćanja.do 1.000€Preuzmi bonusGermania test
Bonus uvjeti

Najvažnije o kombiniranim okladama:

 • Veći potencijalni dobitak
 • Sve odabrane tipe na okladi moraju biti pogođene
 • Potrebno je pažljivo biranje događaja i tipa
 • Razlike u visini kvota značajno doprinese uspjehu

Što su kombinirane oklade?

Kombinirane oklade se su skup pojedinačnih oklada objedinjenih u jednu okladu. Moguće je kombinirati različite sportova i vrste oklada, pa čak i nekoliko vrsta oklada unutar samo jednog događaja.

Ovdje je vrlo važno imati na umu da je kombinirana oklada dobitna samo ako su sve odabrane tipe pogođene. Svaki novi dodani par ili tipa na kombiniranoj okladi značajno smanjuju vjerojatnoću za pogotkom.

Kako funkcioniraju kombinirane oklade?

Kombinirane oklade funkcioniraju tako što od cjelokupne ponude odaberete dvije ili više tipa koje se objedinjuju u jednu veliku okladu. Sve kvote pojedinačnih oklada se množe i dobivate jedenu ukupnu kvotu koja samim time donosi potencijalno veći dobitak.

Naravno, u kombiniranom klađenje moguće je miješati više različitih sportova i samih tržišta klađenja.

Važno: Čak i jedna pogreška u kombiniranoj okladi dovodi do gubitka na cijelom kladioničarskom listiću. Upravo to je ono što kombinirane oklade čini izazovnim.

Primjer kombinirane oklade s tri kvote

Zamislimo kombiniranu okladu sa tri različita događaja i vaš listić izgleda ovako:

 • Utakmica 1: pobjeda domaćina 2,00
 • Utakmica 2: neriješeni ishod 3,50
 • Utakmica 3: ispod 2,5 golova 1,80

Kada spojimo ove tri pojedinačne tipe u jednu kombiniranu okladu sa ulogom od 10€ imamo potencijalni dobitak 126€. Ukupna kvota iznosila bi 12,60 sto je rezultat množenja ove tri kvote (2,00*3,50*1,50). Kada ukupnu kvotu 12,60 pomnožimo sa ulogom od 10€ dolazimo do spomenutog dobitka od 126€.

Rezultat ovakve oklade je dobitak koji je 12 puta veći od uloženog.

Zvuči odlično, zar ne?

Međutim, za ovako lijep dobitak potrebno je pogoditi sve tri tipe što baš i nije jednostavno. Dodavanje svake nove tipe povećava profit, ali i rizik.

Postavite kombinirane oklade ispravno: Savjeti i trikovi

Kombinirane oklade također imaju nekoliko trikova i savjeta kojih bi se trebali pridržavati. Većina ovih savjeta odnosi se i na sve ostale vrste klađenja.

 • Dobro pregledajte dnevnu ponudu: Kada kreirate kombiniranu okladu važno je pregledati cjelokupnu ponudu klađenja za taj dan, ili bar one sportove u koje se razumijete. Usredotočite se na one lige ili igrače za koje posjedujete određena znanja.
 • Razumijevanje kvota: Kvote predstavljaju matematičku vjerojatnoću da će se odabrana tipa i desiti. Kladionice često podcijene neke situacije tako da niska kvota ne znači siguran pogodak. Pokušaje objektivno procijeniti odabranu tipu, bez da nas vas utiče visina kvote koju je kladioca ponudila.
 • Svoj ulog pažljivo birajte: Ulog bi treba odgovarati budžetu za klađenje. Dakle, nemojte se kladiti s više novca nego što ste spremni izgubiti.
 • Održavanje discipline: Nemojte se kladiti impulzivno kako biste na silu vratili izgubljene oklade. Profitabilno klađenje je dug proces koji zahtjeva strpljenje i disciplinu.

Strategija kombiniranih oklada

Postoji mnogo zanimljivih strategija koje smanjuju rizik za klađenje na kombinirane oklade. Naravno, nijedna od njih nije 100% sigurna, ali znatno povećava izglede za profitom ako se pravilno i disciplinirano koristi.

Klađenje na favorite

Ovu vrstu klađenja koristi većina igrača. Favoriti ne nose taj epitet bez razloga. Vjerojatnoća za njihovu pobjedu je zaista veća, što i povećava šanse za dobitak. Međutim, favoriti sa sobom donose i manje kvote, što se automatski odražava i na ukupnu zaradu. Zbog toga, igrači povećavaju broj favorita na listiću kako bi povećali dobit, a upravo to je problem ove strategije.

Ako se već kladite na favorite, odigrajte samo njih onoliko za koje ste najsigurniji da neće kiksat. Nemojte sastavljati listić po principu „koliko mi novca treba za nešto…“, jer dodavanje svakog novog favorita zbog povećanja dobitka, znatno smanjuje šanse za uspjehom.

Strategija protuoklade

Strategija protuoklada nije za početnike. U ovoj strategiji radi se o tome da protuokladom pokušavate smanjiti eventualni dobitak, ili čak nadmašiti dobitak sa ukupne kombinirane oklade. Ova strategija je za malo iskusnije igrače koji su u stanju procijeniti rizik i prepoznati pogrešno postavljenu okladu.

Strategija dvoznaka

Ovu strategiju meženo nadovezati na strategiju klađenja na favorite, s tim što se osiguravate i okladu štitite dodavanjem remija kao prihvatljivog ishoda. Ova taktika dosta povećava izglede za uspjeh u kombiniranim okladama, ali također smanjuje kvote koje se kreću od (1,10-1,30).

Iz tog razloga potrebno je da listići imaju više tipa za neki isplativiji dobitak. Mnogi igrači se kod ove strategije odlučuju za veće uloge kako bi nadomjestili niže kvote. Naš savjet je da u tome ne pretjerujete.

Prednosti i nedostatci kombiniranih oklada

Nažalost, niti jedna vrsta klađenja ne garantira 100% siguran uspjeh. Svaka od taktika ima svoje prednosti i mane. Evo nekoliko dobrih i loših osobina na osnovu kojih ćete lako zaključiti je li ova vrsta klađenja za vas.

Prednosti kombiniranih oklada

 • Veći dobitci: Proizvod množenja više kvota donosi potencijalno veće dobitke.
 • Uzbuđenje: Kombiniranje više različitih utakmica povećava uzbuđenje gledanja više sportskih događaja.
 • Fleksibilnost: Možete kombinirati različite sportove i opcije klađenja.
 • Svestranost: Kombinirano klađenje potiče strateško razmišljanje i prćenje više sportova.
 • Koristite bonuse: Mnoge kladionice nude bonuse i povećane tečajeve na kombinirane oklade.

Nedostatci kombiniranih oklada

 • Veći rizik: Rizik za gubitak je veći, jer sve tipe moraju biti pogođene.
 • Složenost: Početnici mogu imati problema kod biranja više vrsta oklada.
 • Povodljivost za većim ulozima: Potencijalno visoki dobitci često navode da stavljate veće uloge.
 • Kompleksnost predviđanja: Predviđanje ishoda više događaja može biti vrlo kompleksno.
 • Niža stopa pogodaka: Zbog povećanog broja parova povećava se rizik i sama stopa pogodaka.

Sličnosti i razlike kombiniranih i pojedinačnih oklada

Kombinirane oklade možemo posmatrati kao skup više pojedinačnih oklada, što je ujedno najveće sličnost, ali i razlika ove dvije vrste klađenja. Sportske kladionice nude obje vrste klađenja, a svaki igrač treba da odabere onu vrstu koja je primjerenija njegovom znanju.

Pojedinačne oklade primjerenije su početnicima u svijetu online klađenja. Razlog je taj što je ovu vrstu oklada lakše razumjeti. Postavljate opkladu na jedan ishod i ona je dobitna ili gubitna. Situacija je vrlo jasna. Pojedinačne oklada imaju jednu kvotu koja je mala i samim time nudi male dobitke. Dobra stvar je u tome što su šanse za dobitkom znatno veće, jer je potrebno pogoditi samo jednu tipu.

Kombinirane oklade zahtijevaju malo šire znanje i poznavanje više događaja. Samim time nude znatno veće ukupne kvote, ali znatno povećavaju rizik. To znači da kombinirane oklade zahtijevaju određeno predznanje, disciplinu i dobru taktiku.

Najbolje tri kladionice za pojedinačno klađenje:

 1. Bet365 – Payout od 93% do 97,2% uz 50 sportova i 170 opcija klađenja
 2. Mozzart – Payout od 93% do 95,5% uz 20 sportova i preko 400 opcija klađenja
 3. Germania – Payout-om od 92,8% do 96% uz 20 sportova i 380 opcija klađenja

Zaključak

Kombinirane oklade su riskantnije i kompliciranije od pojedinačnih oklada te zahtijevaju visoku razinu strateškog razmišljanja. Kako biste bili uspješniji u kombiniranim okladama potrebno je da imate jasnu strategiju i odaberete najbolju sportsku kladionicu. Za ovu vrstu klađenja nije važna samo pojedinačna kvota, nego i široka ponuda koja nudi više mogućih kombinacija.

Obratite pažnju i na to da vaš kombinirani listići ne bude mali zbog rentabilnosti samog klađenja. Sa druge strane izbjegavajte i pretjerano velike listiće koji donose previše rizika i nisku stopu pogodaka. Kombinirane oklade imaju veliki potencijal za brzu zaradu. Ako vas zanima samo uzbuđenje i cilj da jednom pogodite veliki listić, kombinirane oklade su ono što vam treba.

FAQ Kombinirane oklade

FAQ

Šta je kombinirana oklada?

Kombinirana oklada je skup više pojedinačnih oklada na jednom listiću. Svaka od tih pojedinačnih oklada mora biti pogođena.

Nude li sve online kladionice kombinirane oklade?

Da, sve online sportske kladionice nude kombinirane oklade. Razlika može biti u dozvoljenom broju oklada ili maksimalnom dobitku po jednom listiću.

Kako mogu izračunati potencijalni dobitak na kombiniranoj okladi?

Pojedinačna kvote na kombiniranoj okladi se množe. Proizvod množenja kvota se množi sa ulogom što donosi vrijednost potencijalnog dobitka.

Koja je razlika između kombiniranih i sistemskih oklada?

Kombinirane okade ne dozvoljavaju grešku, dok sistemske oklade dozvoljavaju određeni broj grešaka, ovisno o vrsti sistema. Pojedinačne oklade moguće je igrati u svim sportovima.

Koliko parova može biti u kombiniranoj okladi?

Broj dozvoljenih parova u kombiniranoj okladi ovisi o kladionici. Neke kladionice dozvoljavaju preko 20 događaja na listiću.

Koje sportovi se mogu kombinirati?

Svi sportovi se mogu kombinirati na listićima u kombiniranoj okladi.

Što se događa sa kombiniranom okladom ako se utakmica otkaže?

Ovisno o kladionici postoje pravila za otkazne ili prekinute utakmice. Obično se radi o tome da utakmica koja se ne odigra u roku od 48 sati bude proglašena „Kvotom 1,00“. Na taj način vaša oklada nije gubitna ali je ukupni dobitak umanjen za kvotu iz ove utakmice.

Mogu li otkazati kombiniranu okladu?

Otkazivanje kombinirane oklade ovsi o pravilima kladionice.